Potrivit actului încheiat între cele două companii, pentru plată se va emite o factură de regularizare scadentă în 90 de zile de la data emiterii.

Penalităţile vor fi la nivelul dobânzilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare.

În vară, ELCEN a anunțat că analizează toate opţiunile legale pentru recuperarea creanţelor pe care i le datorează Compania Municipală Termoenergetica, inclusiv formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, potrivit unui comunicat al Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

”Intenţia ELCEN vine ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a virat către Termoenergetica subvenţia aferentă perioadei decembrie 2019 - mai 2020, în valoare de 652,22 milioane de lei. Neplata subvenţiei a creat mari probleme financiare Elcenului", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, datoriile acumulate de Termoenergetica faţă de ELCEN au ajuns, la data de 12 iulie 2020, la 422,1 milioane lei. Suma reprezintă contravaloarea facturilor neachitate de compania municipală în perioada februarie - mai 2020.