"In noiembrie suntem hotarati sa lansam listarea Romgaz. Lucrurile sunt ceva mai simple, pentru ca pe piata de capital este perceputa ca un foarte bun plasament. Suma de 600 milioane de euro pentru 15% este putin cam mare pentru posibilitatile pietei de capital, de aceea analizam o listare duala, la BVB si alternativa fie la Londra, fie la Varsovia", a declarat joi, intr-o conferinta pe teme energetice, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul Energie al Ministerului Economiei.

Listarea la bursa a Romgaz, companie controlata de stat, a fost amanata de mai multe ori in ultimii ani, la fel cum s-a intamplat si cu alte companii din portofoliul statului.

Dumitrascu a adaugat ca listarea Romgaz la Varsovia ar avea avantaje pentru ca piata de capital poloneza este "interesanta, ajunsa la maturitate si efervescenta", dar si dezavantajul apropierii geografice de Bucuresti. Totusi, Dumitrascu apreciaza ca Romgaz ar putea sa intre in indicele bursei de la Varsovia si astfel ar avea vizibilitate.