"Romgaz, la ora asta, nu are niciun obiectiv legat de gazele de sist. Activitatea pe campurile traditionale este suficient de intensa si programele noastre de investitii sunt orientate spre zona aceea", a declarat Virgil Metea, citat de Mediafax.

El a precizat insa ca Romania este in situatia de a nu-si cunoaste rezervele de gaze de sist. "Noi suntem in situatia in care nu cunoastem nici macar potentialul rezervelor date de gazele de sist in Romania. Normal ar fi sa-l cunoastem. Diferenta este - si trebuie facuta diferenta - a-ti sti potentialul este una si cred ca este normal pentru orice tara sa-si cunoasca potentialul, a exploata sau a face programe de exploatare este altceva. S-ar putea ca, dupa ce ne cunoastem potentialul si trecem la exploatare, si din punct de vedere tehnic sa apara niste imbunatatiri sau schimbari", a declarat Virgil Metea.

El a completat ca, deocamdata, "cei care stapanesc tehnologiile spun ca riscurile sunt minime si este o zona pe care se lucreaza, tocmai pentru a diminua riscurile". "Ce vreau sa subliniez este ca trebuie sa ne cunoastem potentialul. Apoi putem sa vorbim si cum facem si cat facem", a declarat Virgil Metea.