"S-au transmis rapoarte in privinta Oltchim de foarte multa vreme de catre SRI, aproximativ 190 de rapoarte in decursul anilor si situatia de acolo a fost foarte bine cunoscuta de toate guvernele", a declarat Maior, citat de Mediafax.

El a fost intrebat ce aratau rapoartele SRI privind situatia Oltchim. "Sunt rapoarte secrete si bineinteles ca nu am sa discut acest lucru, dar situatia referitoare la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscuta", a replicat Maior.

Intrebat cum vede intentia premierului Victor Ponta de a face publice o serie de rapoarte ale SRI privind Oltchim, George Maior a raspuns: "Este dificil sa faci public un raport fara sa-l desecretizezi, lucru care se desfasoara in anumite conditii, si nu cred ca e cazul de acest lucru, astfel incat misiunea unui serviciu secret este de a transmite informatii secrete, nu de a transmite informatii publice".

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat, totodata, ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Joi seara, Victor Ponta a declarat ca informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim. Presa a relatat joi, citand un document oficial, ca firma Gliding din Amsterdam garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro intr-un cont din Olanda al bancii HSBC.