"Licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive va fi organizata la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) la 18 septembrie", a anuntat Oficiul.

Termenul stabilit anuntat de Guvern era 14 septembrie.

Saptamana trecuta, Executivul a decis sa schimbe strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Aactivelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

AVAS a fost mandatata sa vanda creanta asupra Oltchim, iar reprezentantii Ministerului Economiei in AGA Electrica SA sa aprobe vanzarea creantei detinute de Electrica SA asupra Oltchim.

Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin OPSPI, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Anterior, privatizarea era prevazuta dupa majorarea capitalului social al Oltchim cu pana la 2,059 miliarde lei, la 2,093 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantei AVAS, in valoare de 1,12 miliarde lei, si prin emiterea de actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor minoritari.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane de lei. Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.