Ofertele pot fi depuse pana pe 21 mai, ora 10:00, la sediul Nuclearelectrica, urmand ca o ora mai tarziu acestea sa fie deschise, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Caietul de sarcini costa 8.000 de euro, plus TVA. Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de 25.000 de euro sau echivalentul in lei sau dolari.

Ofertele depuse vor avea o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Seful OPSPI, Florin Laurentiu Vladan, spunea la finalul lunii februarie ca oferta Nuclearelectrica are ca termen de finalizare Luna octombrie.

Lansarea ofertei a fost avizata de Guvern la mijlocul lunii ianuarie, odata cu avizarea ofertei prin care statul vrea sa vanda 10% din actiunile Hidroelectrica.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 90,27% din actiunile companiei.

Nuclearelectrica produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 20% din energia electrica la nivel national.

Afaceile companiei au crescut anul trecut cu aproape 5%, la 1,588 miliarde lei, iar profitul net a urcat de cinci ori, la 80 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.