Slovunit Energy detine Energy Deta, care anul viitor va pune in functiune un parc de productie a electricitatii in panouri fotovoltaice de 4 MW.  Acesta va fi construit pe o suprafata de aproximativ 9 hectare in localitatea Deta, judetul Timis, si va fi compus din 16.765 de panouri fotovoltaice. 

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu peste 2.100 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii. 

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania este dezvoltat de o firma Green Vision Seven, controlata indirect de furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon. Unitatea va avea la momentul finalizarii o capacitate de 82 MW si este amplasata intr-o localitate din judetul Brasov. 

Un alt parc fotovoltaic mare, de 45 MW, este dezvoltat de o firma detinuta de grupul sud-coreean Samsung, in judetul Giurgiu.  

Din datele Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, reiese ca parcurile fotovoltaice construite sau aflate in constructie in Romania au, de ce le mai multe ori, puteri instalate de pana la 10 MW.