Firma Blue Sand Investment a atras finantarea pe o perioada de opt ani, iar constructia parcului a fost deja finalizata.

"Sectorul energiei regenerabile este unul strategic pentru Banca Romaneasca. Incepand cu 2007, ne-am dezvoltat o logistica completa, care cuprinde consiliere juridica si tehnica la care se adauga reteaua noastra de parteneri specializati in evaluarea domeniului energiei regenerabile. Pana in prezent, au fost evaluate proiecte de aproape 100 MW pentru o potențiala finantare", a declarat intr-un comunicat Cosmin Calin, director executiv al diviziei corporate banking in cadrul Bancii Romanesti, scrie Mediafax.

Institutia de credit a acordat pana in prezent finantari de peste 50 milioane euro in sectorul energetic.

Energia produsa din surse regenerabile este sprijinita de Guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producator primeste gratuit de la compania de stat Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile.

Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli. In prezent, energia regenerabila acopera aproximativ 8% din consumul final.