1) Privatizarea CFR Marfa

Anuntata cu surle si trambite si considerata unul dintre cele mai importante evenimente de anul acesta, privatizarea CFR Marfa, cel mai mare transportator de marfa pe calea feroviara, nu a mai fost dusa pana la capat.

Privatizarea a esuat dupa ce firma desemnata castigatoare a licitatiei organizate de stat, Grup Feroviar Roman (GFR), controlata de Gruia Stoica (desen), nu a platit 170 mil. euro, suma pe care o mai avea de dat pentru preluarea pachetului de actiuni de 51%.

2) Listarea AdePlast pe bursa

Oferta intiala de vanzare de actiuni (IPO) derulata de producatorul de materiale de constructii AdePlast pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a esuat, din cauza ca investitorii au subscris mai putin de 70% din actiunile scoase la vanzare de companie, nivelul minim de inchidere cu succes a operatiunii.

3) Vanzarea esuata a concentratului de cupru al Cuprumin

Vanzarea concentratului de cupru al Cupru Min a esuat, cele doua companii interesate, Trafigura (Singapore) si Yildirim (Turcia), nedepunand oferte, iar Ministerul Economiei va schimba procedura de atragere a unui partener strategic la compania din Abrud.

In primavara anului trecut producatorul de cupru a fost scos la vanzare, cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprita din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei.

Dupa esecul privatizarii, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.