"O asemenea investitie depinde de sprijinul pe care il vom primi din partea autoritatilor centrale si locale, de calitatea fortei de munca, de taxele vamale si de nivelul cererii din Romania si din statele vecine", a declarat directorul de vanzari si dezvoltare al Optogan, Ove Sörensen, citat de Mediafax.

El nu a oferit un termen clar privind lansarea unui astfel de proiect si a aratat ca valoarea investitiei pentru o unitate de asamblare ar putea fi de 15-20 milioane euro.

Compania Optogan va intra pe piata romaneasca printr-un parteneriat KDF Energy, specializata in trading-ul cu certificate de gaze cu efect de sera. Compania KDF Energy, detinuta de George Brailoiu, este cea care a achizitionat manuscrisele si documentele lui Emil Cioran care au fost scoase la licitatie, in aprilie, la Paris

Produsele Optogan vor fi distribuite de KDF in Romania, Grecia si Bulgaria.

Produsele Optogan ar putea inregistra vanzari de 7-8 milioane euro in Romania, in urmatoarele 12-18 luni. "Romania face parte din primul val al extinderii Optogan in Europa de Est, a declarat intr-un comunicat George Brailoiu, proprietarul KDF.

Conform datelor producatorului, solutiile de iluminat bazate pe tehnologia LED au aproximativ 5% din valoarea totala a vanzarilor de echipamente de iluminat.

Optogan va comercializa pe piata din Romania chip-uri si componente LED de iluminare, panouri si structuri iluminatoare.
Unul dintre actionarii principali ai companiei este fondul de investitii Onexim, lansat de Mihail Prohorov, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Rusia. Alti actionari Optagon sunt OLSC Republican Investment Company si Rusnano (Corporatia Rusa de Nanotehnologii).

Mihail Prohorov este al treilea mare bogat al Rusiei, cu o avere estimata de revista americana Forbes la 18 miliarde de dolari in 2010.

Citeste si

Pe 15 septembrie 2008 incepea declinul economic mondial. Dupa 3 ani, lumea se adanceste in criza VIDEO

Mark Zuckerberg, ironizat de gemenii care l-au acuzat de furtul conceptului Facebook: "Crezi ca ne va lua cineva ideea?" VIDEO