Oficialii casei de discuri EMI au declarat ca vor lua in considerare vanzarea grupului la o luna dupa ce Warner Music a fost de acord sa fie preluata de catre miliardarul Len Blavatnik pentru aproape 3 miliarde de dolari. Pretul reprezinta de 9,2 ori profitul operational al companiei, inaintea taxelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarilor.
 
Pretul achizitionarii casei de discuri britanice a fost estimat in luna ianuarie de catre agentia de evaluare Fitch, la cel mult 2,8 miliarde de dolari. Cu o saptamana in urma, Citigroup a preluat controlul EMI ca urmare a imposibilitatii platii unei datorii de aproximativ 6,6 miliarde de dolari.

Descarcarile gratuite au afectat profiturile companiei, iar clientii au trebuit sa plateasca pentru a descarca muzica prin magazinul iTunes, al Apple, precum si pentru serviciile de streaming, lucru care a alimentat optimismul de care era nevoie in industria muzicala, subliniaza agentia de presa Bloomberg.

“Interesul remarcat in ceea ce priveste Warner sugereaza ca exista o piata vibranta pentru profitul economic in muzica”
, a sustinut Claudio Aspesi, analist la Bernstein in capitala londoneza. “Poti, pe de alta parte, sa vinzi, atata timp cat oamenii inca sunt cunoscatori si interesati de dinamica industriei”, a adaugat specialistul.
 
Grupul EMI, cunoscut si sub titulatura de EMI Music sau pur si simplu EMI reprezinta o companie de muzica internationala, cu sediul principal in Londra, Marea Britanie. Este considerat al patrulea grup de business din industria muzicala si face parte din cei patru giganti de inregistrari, alaturi de Universal Music Group, Sony Music Entertainment si Warner Music Group.

Citeste si:

"Mainhatten" sau inima financiara a Europei. Nu te-ai fi gandit ca in acest oras se fac banii continentului

Cel mai mare atac informatic din istorie. Guvernul din SUA si ONU, lovite dur de hackeri