Demisia i-a fost ceruta la inceputul sedintei de vineri a Guvernului. 

"Au fost probleme de calendar, iar seful Guvernului a intrebat cine este responsabil, Plaveti asumandu-si intarzierile. Premierul i-a spus ca este nemultumit de intarzierea cu care a prezentat Guvernului proiectul de lege privind sectorul energetic si calendarul de liberalizare a preturilor reglementate si ca nu este posibil sa astepte ultima zi inaintea declansarii de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement la adresa Romaniei. El i-a spus ca, in aceste conditii, ar trebui sa demisioneze de la conducerea ANRE", au relatat sursele citate. 

Acestea au dezvaluit ca Plaveti i-a spus premierului ca, daca aceasta este concluzia sa si a Guvernului, demisioneaza de la conducerea ANRE, dar ca doreste mai intai sa prezinte exact situatia elaborarii acestui proiect de lege.

Seful ANRE a explicat astfel ca legea ar fi trebuit aprobata in mod normal pana la 11 martie 2011, dar ca a fost necesar sa fie purtate noi discutii cu oficialii CE, care nu au agreat forma proiectului de la acel moment si au cerut imbunatatirea documentului.  Plaveti a aratat astfel ca negocieri importante au avut loc chiar in ultimele luni, ceea ce a generat intarzieri in finalizarea proiectului de lege. 

"In urma acestor explicatii, s-a ajuns la concluzia ca nu este vina conducerii ANRE pentru intarziere, iar premierul a renuntat la cererea de demisie. Practic, concluzia a fost ca intarzierile au fost reglate si nu au afectat activitatea ANRE", au mai aratat sursele. 

Proiectul de lege privind energia electrica si organizarea și functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a fost aprobat, vineri, de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.