Potrivit anchetei de conjunctură publicată de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul de salariaţi în industrie şi servicii va avea o stabilitate relativă.

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%). Activităţile care vor înregistra tendinţă de creştere sunt cele de fabricare a produselor din cauciuc şi mase plastice (sold conjunctural +18%) şi cele de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +17%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%). Managerii estimează, de asemenea, scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +16%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat tendinţa de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -5%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimărilor din luna ianuarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va avea o relativa stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). În sectorul de servicii se estimează relativa stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţa de creştere moderată (sold conjunctural +10%).