"Saptamana viitoare vom anunta rezultatul investigatiei pe combustibil", a declarat Chiritoiu, la o conferinta de presa.

Consiliul Concurentei investigheaza cele mai mari sase companii petroliere din Romania, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip si Lukoil, avand suspiciuni ca acestea s-au inteles in 2008 sa retraga de pe piata un sortiment de benzina.

"Raportul distinge intre companii. Sunt diferente intre faptele comise de companiile investigate, iar legea spune ca initiatorul (unui comportament anticoncurential - n.r.) va fi sanctionat mai sever", a declarat miercuri Chiritoiu, dupa audierea reprezentantilor legali ai companiilor investigate.

Cea mai mare sanctiune pe care o poate aplica Consiliul Concurentei unei companii este amendarea cu 10% din cifra de afaceri.

"Raportul nu recomanda aplicarea amenzii maxime pentru vreo companie implicata, plenul insa poate decide acest lucru. Practica arata, insa, ca decizia plenului nu poate fi foarte diferita de ceea ce scrie in raport", a adaugat Chiritoiu.

El a mentionat ca pana in prezent decizia nu a fost transmisa companiilor investigate.

Taxe noi in 2012. Cat va costa litrul de motorina, dupa majorarea accizelor VIDEO

Inventia romaneasca care limiteaza cu 12% consumul de benzina sau motorina