Victor Ponta a precizat ca nu va fi semnat niciun contract de privatizare a Oltchim decat daca firma castigatoare isi va asuma, prin contract, mentinerea obiectului de activitate si pastrarea locurilor de munca in cadrul combinatului, informeaza Mediafax.

Victor Ponta a mai adaugat ca spera ca saptamana viitoare sa fie platite salariile muncitorilor pentru luna august si a aratat ca, in momentul in care va exista un castigator, vor fi banci dispuse sa acorde un credit de 20 milioane euro pentru repornirea activitatii. 

Victor Ponta a a mai spus ca actiunea lui Dan Diaconescu ar putea sa puna Oltchim "pe butuci", argumentand ca daca procedura de privatizare va fi suspendata luni, cand a fost stabilit termenul de judecare a actiunii acestuia, combinatul "va muri" in lipsa fondurilor necesare. 

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii.