Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a declarat luni situatie de urgenta, din cauza temperaturilor scazute, astfel ca furnizarea de gaze catre unele companii a fost oprita, iar producatorii de energie termica au trecut la utilizarea combustibililor alternativi. Mai mult, importurile de gaze din Rusia au crescut pentru a face fata gerului.

Biroul de presa al Ministerului Economiei a trimis joi o informare in legatura cu asigurarea furnizarii gazelor naturale, in conditiile starii de urgenta generate de  temperaturile scazute din ultimele zile.

Productia interna de gaze naturale era miercuri de 31,5 milioane de metri cubi, extractia de gaze naturale din depozite este de 25,1 milioane de mc/zi, iar importul prin statia SMG Isaccea se situeaza la un nivel de 7,8 mil. mc/zi. Potrivit Ministerului Economiei, presiunile in reteaua de transport gaze naturale inregistrau ieri valori normale care asigura alimentarea in conditii de siguranta a tuturor localitatilor.