"Ministerul Economiei nu a avizat acest proiect de lege, nu exista nicio semnatura a mea sau a colegilor mei. (...) In timpul dezbaterilor, eu eram plecat la Kiev (...), nu stiam ca o sa se dezbata proiectul, proiectul a aparut pe ordinea de zi in dupa-amiaza precedenta, cand eu deja eram in avion. Colegii mei au ramas, ei si-au dat tot concursul, au prezentat o seama de note, care se refereau fie la alte legi, care ar fi trebuit modificate, fie la chestiuni de patrimoniu, care ingreuneaza aplicarea proiectului asa cum este el. Ministerul Economiei nu si-a pus semnatura pe proiectul de lege si are o seama de observatii", a spus ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Varujan Vosganian a adaugat ca acordul pentru exploatarea de la Rosia Montana este imbunatatit fata de forma precedenta, atat in ceea ce priveste nivelul redeventei, cat si in legatura cu procentul atribuit statului roman din castiguri. 

In legatura cu rolul economic al proiectului, "nu exista niciun dubiu", deschiderea exploatarii urmand sa fie benefica pentru zona din perspectiva locurilor de munca, a afirmat ministrul Economiei.

"Eu, insa, am mari rezerve in legatura cu chestiunile de mediu. Eu vreau ca cineva, in mod deschis, sa-si asume raspunderea pentru conditiile de mediu. Cred ca acest lucru trebuie facut in timpul dezbaterilor si nu dupa dezbaterile parlamentare. Daca se vor oferi garantiile de mediu dupa dezbateri, mi-e teama ca multi parlamentari vor ezita sa voteze proiectul de lege. De aceea, votul meu va fi conditionat de prezentarea unor garantii de mediu", a afirmat Vosganian. 

Ministrul nu a dorit sa spuna cum va vota in Parlament. 

"Lasati-ma sa nu va spun de pe acum cum voi vota, pentru ca mi se pare corect sa dau o sansa celor care pro sau contra, isi vor exprima punctul de vedere", a afirmat oficialul, precizand ca in general nu este de acord cu exprimarea unei pozitii inainte de inceperea dezbaterilor parlamentare. 

El propune si organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect. 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca proiectul Rosia Montana, care va intra in dezbatere parlamentara in aceasta toamna, este unul extrem de controversat, de care personal nu este convins, el aratand ca parlamentarii PSD nu vor da un vot politic, ci vor vota fiecare potrivit propriei constiinte.