Majoritatea locuitorilor din Luxemburg s-au declarat foarte satisfacuti de conditiile de viata din oras, mai putin de pretul locuintelor, numai 18% dintre respondenti fiind de acord ca este usor sa gasesti o casa la un pret decent.

Pe doi se afla Viena, iar urmatoarea in clasament este, in mod surprinzator, Riga, capitala Letoniei. 81% dintre locuitorii de aici se declara extrem de multumiti de transportul public, 38% de pretul locuintelor si 54% considera ca strainii care traiesc in oras sunt bine integrati. 

O alta surpriza, dar negativa, a "campionatului" este Londra care se claseaza abia pe 6, in urma Sofiei, care, desi nu exceleaza la niciun capitol, obtine un scor decent la fiecare "proba".

Bucurestiul iese pe locul 15, devansat de orase ca Varsovia sau Ljubljana, dar, surprinzator, peste Bruxelles, Berlin sau Dublin.

Masurile de austeritate tot mai dure impuse tarilor din grupul “PIGS” – Portugalia, Italia, Grecia si Spania isi spun cuvantul: capitalele acestor state sunt pe ultimele locuri ale clasamentului. Oportunitatile de angajare reprezinta marea problema a tarilor mediteraneene, culminand cu capitala Italiei, Roma, ai carei cetateni nu sunt multumiti de nimic, obtinand doar 2,63 de puncte.