Chelsea

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovich, a sarbatorit trofeul Champions League anul trecut, in mai, cu jucatorii John Terry, Raul Meireles si Jose Bosingwa. El a cumparat clubul in 2003 pentu 234 milioane dolari.

De asemenea, oligarhii rusi sunt si in spatele altor mari cluburi. Magnatul Alisher Usmanov este unul dintre actionarii majoritari ai FC Arsenal FC, iar Dmitry Rybolovlev se afla in spatele FC Monaco.

Facebook

Compania rusa DST, sustinuta de Yuri Milner, detine 5% din actiunile Facebook.

Brooklyn Nets

Mikhail Prokhorov, magnatul metalului, a cumparat echipa de NBA New Jersey Nets in 2009, a rebranduit-o ca Brooklyn Nets si a construit un nou stadion in New York.

Echipa de F1 Marussia

Marussia este detinuta de marca rusa Marussia Motors.

Faberge

Din cele 42 de oua imperiale Faberge, 20 apartin Rusiei. Regina Elisabeta II detine trei astfel de bijuterii. Acestea au fost achizitionate de tarul Alexander III in 1885, drept cadou de paste, pentru sotia sa, tarina Maria Feodorovna.

Skorpios

Insula Skorpios din Grecia este proprietatea Ekaterinei Rybolovleva, fiica oligarhului Dmitry Rybolovlev. In 1968, a fost locul unde Jackie Kennedy s-a casatorit cu Aristotle Onassis, fostul proprietar al insulei.

Waterstones

Cel mai mare librar al Marii Britanii, Waterstones, este detinut de milionarul rus Alexander Mamut. Sunt in jur de 300 de magazine in Europa. 

Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, compania rusa de software care produce programe de securitate, a fost construita de Eugene Kaspersky si  Natalia Kaspersky in 1997. Kaspersky Lab opereaza in 200 de tari.

The Independent

Ambele cotidiene britanice The Independent si Evening Standard sunt detinute de miliardarul rus Alexander Lebedev.

Cel mai scump apartament din New York

Penthouse-ul de la ultimul etaj din 15 Central Park West a devenit cel mai scump apartament vandut vreodata in Manhattan. Fiica investitorului rus Dmitry Rybolovlev l-a cumparat anul trecut cu 88 milioane dolari. Cladirea se pare ca este cea mai scumpa proprietate din lume, in termen de pret pe mp, iar printre rezidentii sai se numara Sting, Denzel Washington si CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.