Suma reprezinta aproape 40% din cele 700 de milioane de franci elvetieni, suma blocata de catre Berna in banci din Elvetia.

Cele aproximativ 300 de milioane de dolari "apartin lui Alaa si Gamal Mubarak, fiii fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, suspectati de coruptie", scrie Le Matin Dimanche, citat de Mediafax.

Acest lucru reiese dintr-un document in araba emis de Ministerul egiptean al Justitiei, dupa care publicatia elvetiana a obtinut o copie, pe care a postat-o pe site. 

Potrivit unei surse egiptene citate de Le Matin Dimanche, suma a fost "incredintata Credit Suisse in 2005, in contextul in care reglementarea cu privire la controlul unor persoane expuse politic a fost deja consolidata in mod considerabil" la nivelul confederatiei helvetice.  "Alaa Mubarak, in varsta de 50 de ani, si fratele sau Gamal, in varsta de 48 de ani, sunt acuzati ca au abuzat de pozitia tatalui lor in ultimii 30 de ani, pentru a primi drept «cadou» vile, masini de lux si in special participatii la societati", continua Le Matin Dimanche. 

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Credit Suisse nu a dorit sa comenteze, invocand secretul bancar. 

Credit Suisse nu ar fi singura banca vizata in Elvetia. Potrivit Le Matin Dimanche, cateva zeci de milioane de franci elvetieni ar fi blocati si in conturi BNP Paribas, in Elvetia.  Aceste informatii sunt publicate in contextul in care, la 18 decembrie, justitia elvetiana a decis sa nu permita autoritatilor egiptene, pentru moment, un acces fara restrictie la un dosar de procedura penala deschis in iunie 2011 impotriva unei serii de persoane care au legaturi cu regimul presedintelui Hosni Mubarak, din "cauza situatiei institutionale" din Egipt.  Procedura angajata de catre Elvetia vizeaza 14 persoane apropiate fostului presedinte egiptean, suspectate de deturnare de fonduri publice si coruptie la scara mare.