Cu toate astea, toata lumea se intreaba de unde are Coreea de Nord bani pentru atatea investitii.

Intr-un articol publicat de Asia Times, lectorul nord-coreean  Leonid A Petrov, de la Universitatea din Sydney, sustine ca multi experti credeau ca statul nord-coreean avea sa se prabuseasca dupa caderea URSS-ului. Lucrurile n-au stat insa asa, iar lectorul este de parere ca salvarea tarii a venit tocmai din resursele naturale pe care aceasta le detine. Si anume, in regiunile montane din Coreea se gasesc aproape 200 de minerale de tipuri diferite, printre care si numeroase minerale rare. Potrivit estimarilor, valoarea totala a depozitelor de minerale ajunge la fabuloasa suma de 6 trilioane de dolari, aproape jumatate din PIB-ul Statelor Unite, relateaza Business Insider.

Asia Times scrie ca statul comunist ar putea urma exemplu tarilor bogate in petrol din Golful Persic, folosindu-si profiturile uriase generate de resrusele naturale pentru a-si dezvolta economica. De asemenea, Kim Jong-Un ar putea beneficia  de tehnologiile avansate pe care le detin statele asiatice puternice, precum China.

Leonid A Petrov, statul coreean ar putea urma exemplul statelor bogate în petrol din Golf, iar profiturile obtinute le-ar putea folosi pentru a dezvolta statul. De asemenea, tara ar putea beneficia de tehnologiile avansate pe care le detin statele asiatice, precum China sau Coreea de Sud.

Si Wall Street Journal noteaza faptul ca statul comunist ar putea incerca diverse parteneriate cu alte tari, in special in ceea ce priveste exportul de minerale rare.