Fosta coafeza, in varsta de 49 de ani, a cheltuit cele 110.000 de lire sterline (peste 133.000 de euro) in cinci ani, oferindu-si vacante la Dubai, in Laos si Thailanda, iar intr-un an petrecand cinci luni in Italia, scrie publicatia britanica.

Debra Allan, care este casatorita si are trei copii, a primit ajutorul in urma unei histerectomii pentru cancer de col uterin in 2003, dupa ce a declarat ca poate parcurge o distanta de 30 de metri in 15 minute. Ea a spus ca are nevoie de un scuter cu care sa se deplaseze, de ajutor sa coboare din pat, sa mearga la toaleta si de cineva care sa gateasca si sa ii dea medicamentele.

Insa femeia apare in fotografii de vacanta in timp ce utiliza o banda rulanta dintr-o sala de sport si dandu-se pe un tobogan cu apa in Dubai. De asemenea, investigatori de fraude au surprins-o in timp ce plimba cainii, dand cu aspiratorul si la cumparaturi. Allen avea inclusiv abonament la o sala de sport.

Potrivit publicatiei, ea a mai declarat ca sotul ei, Michael, in varsta de 49 de ani, este somer si singurul care o ingrijeste. Insa acesta era de fapt inginer si castiga anual aproximativ 72.000 de lire sterline (peste 87.000 de euro) in strainatate.

Femeia, care locuieste la Merseyside in peninsula Wirral (nord-vestul Anmgliei), a recunoscut ca este autoarea acestei fraude in fata Curtii Coroanei din Liverpool. "Lipsa dumneavoastra de onestitate este evidenta", i-a spus judecatorul David Aubrey.