Roman Abramovici, implicat in industria siderurgica si miniera, imobiliare si telecomunicatii, a pierdut anul trecut 1,9 miliarde de dolari din avere, estimata de Forbes la 10,2 miliarde de dolari in 2013, pe locul 13 in topul bogatilor Rusiei, potrivit AFP.

Forbes nu a detaliat motivele declinului averii lui Abramovici, cunoscut pentru pasiunea pentru iahturi, calatorii si clubul Chelsea. Abramovici detine o colectie de arta evaluata la un miliard de dolari.

Aliser Usmanov, care a facut avere din minerit si industria lemnului, si-a extins recent imperiul financiar catre media si alte sectoare. Usmanov are o avere estimata de Forbes la 17,6 miliarde de dolari, care il plaseaza in fruntea topului miliardarilor rusi si pe locuil 34 la nivel mondial. Cunoscut pentru investitia la Arsenal Londra, unde detine aproape 30% din actiuni, afaceristul de origine din Uzbekistan a pierdut in ultimul an aproximativ 500 milioane de dolari din avere.

Pe locul al doilea in topul miliardarilor rusi se gaseste Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group, cu o avere evaluata la 16,5 miliarde de dolari, urmat de Leonid Mikhelson, cu 15,4 miliarde de dolari. Viktor Vekselberg, fost co-proprietar al gigantului petrolier TNK-BP, este pe locul al patrulea cu o avere de 15,1 miliarde de dolari. Top 5 este inchis de Vagit Alekperov, presedintele Lukoil, cu 14,8 miliarde de dolari.