Cotatia bancii a scazut cu pana la 2% in primele ore ale sedintei bursiere, potrivit CNBC.  Corpul lui David Rossi, fost sef al diviziei de comunicare a bancii, a fost gasit pe o strada din spatele sediului bancii, in dreptul unei ferestre deschise, a declarat un martor pentru agentia Reuters, citata de CNBC, transmite Mediafax.

Potrivit unei surse judiciare, procurorii investigheaza daca Rossi, cunoscut ca un profesionist rezervat si foarte serios, s-a sinucis.

Rossi (52 ani), care nu era cercetat de politie, s-a aflat printre mai multe persoane ale caror locuinte si birouri au fost perchezitionate in luna februarie, parte a anchetei privind achizitia Antonveneta si pierderile ulterioare legate de instrumente financiare derivate complexe. 

Procuratura italiana a deschis recent o ancheta la Monte dei Paschi di Siena privind folosirea de informatii confidentiale in tranzactii cu actiuni ale bancii (insider trading) si a efectuat perchezitii in mai multe orase. Cercetarile marcheaza o extindere a unei investigatii referitoare la mascarea pierderilor de catre cea mai veche banca din lume, inainte ca aceasta sa fie nevoita sa ceara un ajutor de urgenta din artea guvernului italian. 

Actiunile Monte dei Paschi au scazut cu peste 30% la bursa din Milano dupa 17 ianuarie, cand Bloomberg a relatat ca banca a efectuat tranzactii cu instrumente derivate impreuna cu Deutsche Bank, in 2008, numite "Project Santorini", care au mascat pierderile Monte dei Paschi, inainte ca institutia financiara ca ceara sprijinul guvernului, anul urmator.  Directorul general Fabrizio Viola si presedintele Alessandro Profumo, numiti in 2012 pentru redresarea bancii, au obtinut recent 4,1 miliarde de euro de la statul italian pentru consolidarea capitalului.  La inceputul lunii februarie, Monte dei Paschi a anuntat o pierdere de 730 milioane de euro dupa reanalizarea tranzactiilor cu derivate din 2008 si 2009.