Potrivit presei, cel putin 26 persoane au murit si 35 au fost ranite in exploziile produse la aeroportul international Zaventem si in statia de metrou Maelbeek, aflata la doar cateva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene.

Actiunile companiilor aeriene si ale celor hoteliere au inregistrat cel mai semnificativ declin, pe fondul temerilor privind efectele atentatului din Bruxelles asupra sectorului turistic, scrie Agerpres.

"Orice evenimente precum cele inregistrate azi dimineata in Bruxelles vor afecta increderea investitorilor si apetitul de risc. Fiind in apropierea vacantei de Pasti, oamenii vor fi foarte reticenti in a investi bani in acest tip de actiuni. Mai probabil este ca-si vor retrage banii", a explicat analistul Michael Hewson, de la CMC Markets in Londra.

Indicele bursier pan-European FTSEurofirst 300 a scazut marti dimineata cu 1%, la 1.326 puncte, in timp ce indicele Euro STOXX 600 (care cuprinde si companiilor din turism) a inregistrat cel mai semnificativ declin, de 2,2%.

Indicele Bursei din Bruxelles era in scadere cu 0,8%, in timp ce indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt inregistra un recul de 1,2%.

Titlurile principalelor companii aeriene europene au scazut cu 4%, in timp ce actiunile lantului hotelier Accor inregistrau un declin de 4,1%.

Marti, uncia de aur a crescut cu peste 1%, la 1.257 dolari, in timp ce randamentele obligatiunilor germane pe zece ani au scazut la 0,19%.