Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,4%, la un nivel maxim dupa iunie 2008, iar de la inceputul anului este in urcare cu 11%.

Volumul tranzactiilor cu actiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 23% mai mare decat media ultimelor 30 de zile.

Obama a declarat marti ca este de acord cu propunerea Rusiei ca Siria sa predea armamentul chimic autoritatilor internationale. El a spus anterior ca va cere Congresului sa autorizeze folosirea fortei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in urma unui atac cu arme chimice in care ar fi murit peste 1.400 de oameni.

Indicii nationali au urcat pe 13 din 18 piete de capital din Europa Occidentala. Indicele german DAX a urcat cu 0,6%, iar indicele londonez FTSE 100 si cel francez CAC 40 au crescut cu 0,1%.

Actiunile ARM, compania care proiecteaza cipuri pentru iPhone-uri, au crescut cu 4,8%, cel mai mult dupa 23 aprilie. Apple a anuntat marti seara ca va introduce doua noi telefoane iPhone, intre care unul ieftin, de 99 de dolari, si unul high-end. Versiunea scumpa, iPhone 5S, va folosi cea mai recenta tehnologie de cipuri a ARM, de 64 de biti.

Titlurile Nokia au avansat cu 3,9%, dupa ce Berenberg Bank a imbunatatit ratingul acestora de la vanzare la cumparare.

Componenta companiilor de utilitati a avut cea mai buna evolutie in Stoxx 600. Actiunile EON si RWE, cele mai mari companii de utilitati din Germania, au urcat cu 4,8%, respectiv 6,6%.