Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,3%, după un avans de 1,1% consemnat luni, optimismul fiind susţinut de atenuarea temerilor că Statele Unite şi Coreea de Nord se îndreaptă spre un război nuclear.

Oficialii americani au minimizat, în timpul weekendului trecut, pericolul unui conflict militar, afirmând că sunt în căutarea unor soluţii diplomatice cu Coreea de Nord.

Tensiunile au scăzut şi mai mult după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a decis să nu lanseze un tac cu rachetă împotriva Guam-ului. El a avertizat în schimb că ar putea să se răzgândească dacă ”yankeii persistă cu acţiunile lor extrem de periculoase”.

În sectorul economic, PIB-ul Germaniei a continuat să crească în trimestrul al doilea, chiar dacă avansul a încetinit uşor, la 0,6% faţă de primul trimestru şi 2,5% faţă de intervalul similar al anului 2016.

Economia Germaniei continuă să crească şi există puţine motive să ne temem de o oprire bruscă a performanţelor actuale”, a afirmat într- notă Carsten Brzeski, economist şef la ING.

Euro şi-a accentuat declinul în urma datelor, la 0,17%, fiind cumpărat la 1,1741 dolari pe unitate, faţă de 1,1782 dolari pe unitate, luni seara la New York.

Indicele german DAX 30 este în creştere cu 0,24%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,32%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,29%.