In primele trei zile de la redeschiderea bursei, titlurile bancilor elene au scazut cu aproximativ 63%, pe fondul temerilor ca recapitalizarea lor va afecta actualul actionariat. 

Joi dimineata, actiunile celui mai mare grup bancar elen, NBG, inregistrau un avans de 8,8%, in timp ce titlurile Eurobank au urcat cu 7,7%. 

BCE a decis sa deruleze noi teste de stres in randul bancilor elene pentru a afla cu exactitate care este necesarul lor de capital si pentru a decide viitoarea strategie referitoare la creditorii din Grecia.

Conform deciziei adoptate la recentul summit al liderilor zonei euro, sistemul bancar elen va primi fonduri de 10 - 25 miliarde de euro pentru recapitalizare. 

Bancile grecesti si-au redeschis portile pe 20 iulie, dar au ramas in vigoare, cu unele relaxari, restrictiile asupra miscarilor de capital. Limita maxima a fondurilor care pot fi retrase de la bancomat este fixata la 420 de euro pe saptamana, in loc de 60 de euro pe zi cum a fost stabilit initial, pentru a evita formarea de cozi la ATM-uri. 

Cele patru mari banci grecesti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank - sunt prezente si pe piata din Romania.