Dubai International Airport, DXB, a devansat deja aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa si, in acest an, se asteapta sa ajunga la 83 de milioane de pasageri, fata de 78 de milioane anul trecut, iar pentru anul viitor mizeaza pe 90 de milioane de pasageri, a declarat Paul Griffiths.

"Ritmurile de crestere pe care le consemnam sunt duble fata de ceea ce inregistreaza atat Beijing, cat si Atlanta. Este posibil ca in cursul acestui deceniu sa devansam ambele aeroporturi in termeni de trafic total pentru a ocupa pozitia de lider absolut", a apreciat Griffiths.

Dubai, deja cel mai mare aeroport in functie de traficul international, a inregistrat o crestere a numarului de pasageri cu 7,5 milioane anul trecut. Comparativ, aeroportul Atlanta Hartfield-Jackson, principalul hub al Delta Air Lines Inc, a ramas cel mai mare aeroport din lume, dar a adaugat doar 5,3 milioane de pasageri, pana la un total de 101,5 milioane, in timp ce aeroportul din Beijing a consemnat 3,8 milioane de pasageri in plus, pana la 89,9 milioane.

Separat, operatorul aeroportuar Dubai Airports a precizat ca in luna august a stabilit un nou record in termeni de pasageri, 7,7 milioane, eclipsand precedentul record stabilit in luna iulie. De asemenea, in primele opt luni ale acestui an traficul total de pasageri prin Dubai International Airport a crescut cu 6,9% in ritm anual pana la 55,85 milioane pasageri.