Potrivit presei americane, cea mai mare parte din averea actritei provine din contractele de afaceri foarte inteligente pe care diva americana le-a semnat cu casa de parfumuri Elizabeth Arden.

Saptamana trecuta, aceasta companie a anuntat ca va produce in continuare parfumurile White Diamonds si Passions, care, de la lansarea lor din 1991, au generat incasari de peste 1 miliard de dolari.

La randul ei, colectia de bijuterii creata de actrita americana era estimata in anul 2002 la peste 150 de milioane de dolari.

Aceasta colectie va fi scoasa la licitatie, iar cea mai mare parte a incasarilor vor fi donate in conturile Elizabeth Taylor AIDS Foundation si amfAR, organizatia de caritate la infiintarea careia diva americana a contribuit in anul 1985.

Elizabeth Taylor avea o colectie impresionanta de bijuterii FOTO

Luni, agentia de presa Reuters a anuntat ca 66 de scrisori ale actritei americane, expediate pe cand aceasta avea 17 ani si adresate primului ei logodnic, William Pawley Jr., vor fi scoase la licitatie in luna mai.

Potrivit unor documente oficiale, averea actritei Elizabeth Taylor, care a murit saptamana trecuta, la varsta de 79 de ani, era de 608,4 milioane de dolari in momentul in care artista a divortat de ultimul ei sot, Larry Fortensky, in anul 1996.

Elizabeth Taylor, prima actrita platita cu un milion de dolari
Elizabeth Taylor a murit la varsta de 79 de ani