Autoritatile elene au anuntat saptamana trecuta, in urma unei intalniri intre premierul elen Alexis Tsipras si cancelarul german Angela Merkel, ca vor prezenta luni o lista de propuneri de reforma, iar oficialii europeni au sperat ca discutiile din timpul weekend-ului vor asigura ca masurile vor corespunde cererilor creditorilor, transmite MarketWatch.

Discutiile au inceput vineri seara si au continuat pe parcursul zilelor de sambata si duminica, dar sursele au spus ca inca lipsesc detalii cruciale.

"Propunerile sunt partiale, vagi, iar colegii eleni nu au putut sa explice ce implica unele dintre acestea, din punct de vedere tehnic. Sa speram ca vor prezenta ceva mai competent saptamana viitoare", a spus unul dintre oficialii europeni implicati in discutii.

Sursele au precizat ca in aceasta saptamana vor continua discutii tehnice, la Atena.

Oficiali de rang inalt din zona euro vor organiza o teleconferinta, miercuri, pentru a discuta situatia, dar este extrem de improbabil ca ministrii din zona euro sa se intalneasca inainte de jumatatea lunii aprilie pentru a debloca fonduri pentru Grecia.

Asta inseamna ca autoritatile de la Atena trebuie sa faca rost de bani sa plateasca salariile si pensiile la sfarsitul lunii aprilie si sa rambursele FMI o datorie de 460 de milioane de euro, pe 9 aprilie. Oficialii europeni au precizat ca grecii sunt increzatori ca pot face acele plati.