Conservatoarea Theresa May, care i-a luat locul lui David Cameron dupa referendumul pentru Brexit, a convocat acest scrutin anticipat dorind sa-si consolideze pozitia in negocierile care vor urma cu Uniunea. Numai ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, iar conservatorii risca sa iasa cam sifonati din acest scrutin.

"Brexitul nu e un proces, ci o oportunitate. Este sansa acestei generatii de a contura un viitor mai luminos pentru tara noastra”, spunea Theresa May.

Cand premierul a decis sa convoace alegeri anticipate, in aprilie, conservatorii aveau un avans de 21% in sondaje, cum nu mai avusesera de pe vremea lui Margaret Thatcher. Insa acesta a inceput sa se topeasca, mai intai din cauza asa numitei "taxe pe dementa" din programul conservatorilor. May voia ca statul sa plateasca pentru ingrijirea batranilor, cu conditia sa-i revina cea mai mare parte a banilor din vanzarea locuintelor lor.

Cele doua atentate teroriste comise in campanie i-au dat insa munitie rivalului ei, Jeremy Corbyn, care a acuzat-o ca a taiat bugetul fortelor de ordine cand era ministru de interne. Iar avansul conservatorilor a scazut pana la 6% inainte de vot. Sondajele ar putea sa se insele, cum au mai facut-o in ultimii ani.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.