- 6 miliarde de dolari: cifra record cheltuita de candidati, partide si comitetele de sustinere democrate si republicane pentru ambele scrutine, Casa Alba si Congres. 

- 60,7 milioane: numarul americanilor care au votat cu Barack Obama. Democratul a obtinut 50% din voturi in fata rivalului sau republican Mitt Romney, invins cu 48%. 

- 54 de milioane de dolari: presupusa valoare cheltuita de magnatul de cazinouri Sheldon Adelson pentru a-l sustine pe Mitt Romney si alti candidati republicani care au fost in cele din urma invinsi. El a fost calificat de presa drept "cel mai mare perdant al alegerilor". 

- 332 sau 303: marii electori care il vor alege pe Obama, potrivit scenariului unei victorii sau infrangeri in statul Florida, unde numaratoarea buletinelor este in curs. 

- 101: numarul femeilor alese in Congres, un record pana la aceasta data. 

- 73: atatea zile ii raman lui Obama pana la depunerea juramantului la 20 ianuarie, cu o zi inainte de ceremonia de investitura publica ce va avea loc la 21 ianuarie

- 71: procentul hispanicilor care au votat pentru Obama. Acest avantaj de 44 de puncte in fata lui Romney in randul comunitatii hispanice in plina expansiune in Statele Unite este citat drept un factor major al victoriei democratului, mai ales in state cheie precum Colorado, Nevada si probabil Florida. 

- 55: numarul de locuri din Senat castigate de democrati si independenti susceptibili sa voteze cu ei. Acest grup castiga doua locuri suplimentare in raport cu 2010. Republicanii trec de la 47 la 45 de mandate.  - 38: statele care interzic explicit casatoria intre persoanele de acelasi sex, autorizate de acum in noua state si capitala federala Washington, dupa referendumurile reusite de marti din Maryland, Maine si statul Washington. 

- doua: daca Obama castiga Florida, numarul statelor cedate republicanilor de presedintele american in raport cu 2008. Romney nu ar reusi, in acest caz, sa ii ia decat North Carolina si Indiana, un stat traditional republican. 

- zero: daca Obama castiga in Florida, numarul statelor in care Nate Silver, un guru al statisticilor electorale, de la New York Times s-a inselat.  - incert: numarul de zile necesar in Florida pentru numararea tuturor buletinelor de vot si anuntarea casttigatorului in acest stat.