Aflat miercuri la Alba Iulia, ambasadorul american a fost abordat de un student la Drept care l-a intrebat cand anume si ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi eliminate vizele pentru romani.  

"Cele mai multe dintre acestea au fost indeplinite, ca urmare a lucrarilor Guvernului, dar una este faptul ca numarul de aplicanti carora li se refuza viza trebuie sa scada sub un anumit nivel. Merge in directia cea buna, (...) Romania se indreapta in directia cea buna. Cealalta posibilitate este ca SUA sa schimbe legislatia si exista o discutie activa, sustinuta de Administratia Obama, de a schimba legea si de a schimba conditiile, ceea ce ar avea un efect imediat si pentru romani. Imigratia este un subiect foarte sensibil in SUA chiar acum, la ora actuala, si, astfel, acest fapt a impiedicat Congresul de la a face modificari in legile noastre, dar este o directie care este sustinuta de catre Presedinte", a spus Hans Klemm.  

Ulterior, diplomatul a fost intrebat si de catre jurnalisti despre subiectul vizelor  

"Este un subiect complicat, dar ceea ce as vrea sa spun este faptul ca Administratia Obama a lucrat cu Congresul SUA pentru a schimba legea. Daca se va schimba, va permite romanilor si altor cetateni din tari din Europa de Est sa beneficieze de Visa Waiver Program. Aceasta implica o schimbare de legislatie. Imigratia este un subiect foarte sensibil in Statele Unite, asa cum este si in alte tari. Presedintele, administratiile sale, Secretarul de stat, eu, speram ca Congresul SUA sa schimbe in timp legea pentru ca Romania sa fie eligibila pentru programul vizelor", a conchis Kelmm.