Banca germana negociaza cu autoritatile din Statele Unite si Marea Britanie pentru a ajunge la un acord pana la finalul lunii aprilie, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Conditiile intelegerii nu au fost insa stabilite definitiv pana in prezent, astfel ca amenda ar putea sa depaseasca suma de 1,5 miliarde de dolari.

De asemenea, una dintre subsidiarele Deutsche Bank din Marea Britanie va pleda vinovat.

"Lucram in continuare cu autoritatile care investigheaza chestiunile legate de dobanzile interbancare oferite", se arata intr-un comunicat al Deutsche Bank.

Banca germana a platit deja o amaneda in valoare de 725 de milioane de euro catre Comisia Europeana pentru acuzatii referitoare la manipularea ratelor Libor si Euribor

Pana in prezent, UBS, cea mai mare banca elevetiana dupa active, a platit cea mai mare amenda din istorie pentru manipularea dobanzii Libor, in valoare de 1,5 miliarde.

Actiunile Deutsche Bank au urcat cu pana la 1% in deschiderea sedintei de vineri a bursei din Frankfurt, in urma aparitiei informatiilor referitoare la incheierea unui acord cu autoritatile americane si britanice, potrivit Bloomberg.