Potrivit cotidianului, presedintele american Barack Obama, secretarul Apararii Leon Panetta si alti oficiali de rang inalt le-au transmis deja israelienilor o serie de mesaje, avertizandu-i asupra consecinselor unui asemenea atac.

Obama l-a sunat joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar generalul Martin Dempsey, care detine cel mai inalt grad american, se va intalni si va dicuta pe aceasta tema cu oficiali militari israelieni la Tel Aviv, saptamana viitoare, adauga Wall Street.

Cotidianul apreciaza ca armata americana se pregateste de numeroase posibilitati de represalii la un raid militar israelian, inclusiv un eventual atac militar asupra Ambasadei Statelor Unite din Bagdad din partea militiilor siite proiraniene.

In Irak se afla peste 15.000 de diplomati, angajati ai Guvernului federal si intreprinzatori americani. Statele Unite mentin in Kuwait, ca forta de disuasiune, aproxiamtiv 15.000 de militari si au mobilizat un al doilea portavion in regiunea Golfului, subliniaza Wall Street Journal.

Citeste si:

CRONOLOGIE. Momentele-cheie care au afundat zona euro in criza datoriilor