"SUA nu au fost si nu vor fi vreodata in incapacitatea de a-si plati datoriile", a asigurat oficialul american, la trei saptamani dupa ce un acord in extremis din Congres a permis majorarea plafonului de indatorare al tarii si evitarea intrarii in incetare de plati.

In timpul unei vizite de cinci zile, Biden a incercat sa ii convinga pe liderii chinezi in privinta rezistentei economiei americane si a soliditatii titlurilor de Trezorerie, in care autoritatile de la Beijing au investit 1.170 de miliarde de dolari.

In pofida dificultatilor actuale, Statele Unite raman cea mai puna optiune pentru investitii, a aratat oficialul american.

China s-a aratat extrem de nelinistita dupa retrogradarea ratingului SUA de catre agentia Standard&Poor’s, iar presa oficiala a cerut Statelor Unite sa nu mai traiasca peste posibilitati.

Lovitura fara precedent pentru cea mai mare economie a lumii: S&P a retragradat ratingul de top al SUA. Cat de mare va fi noua criza?

Liderii chinezi au avut insa o atitudine concilianta fata de Biden.

"Ati transmis un mesaj foarte clar poporului chinez, ca Statele Unite isi vor respecta promisiunile si angajamentele privind datoriile suverane. Acest fapt va mentine securitatea, lichiditatea si valoarea obligatiunilor americane", a declarat premierul chinez Wen Jiaobo, la intalnirea avuta miercuri cu Biden.

Moare si ultima speranta. Cata putere mai are China sa salveze lumea

China se rasteste la SUA si la Europa: Sa-si asume faptul ca pun in pericol intreaga economie mondiala cu criza datoriilor