"Da, am realizat deja unele lucruri, dar consider ca in fata nostra inca ramane o perioada foarte dificila", a subliniat Angela Merkel. De fapt, "trebuie, de asemenea, sa ne asteptam in anul viitor la cresteri foarte slabe, chiar negative in unele tari, precum si la un somaj foarte ridicat", a adaugat cancelarul german.

"Procesul de adaptare prin care trebuie sa trecem este foarte dificil si dureros", din cauza "disciplinei bugetare foarte permisive" din ultimii ani, in Europa si a "pierderilor de competitivitate, care pot fi depasite intr-un timp scurt", considera oficialul german.

"Aceste lucruri s-au petrecut intr-o perioada foarte lunga si necesita a fi eliminate intr-o perioada lunga, iata de ce noi nu trebuie sa lasam eforturile noastre pentru reforme", a conchis aceasta, citata de AFP si preluata de Mediafax.

Liderii europeni au incheiat, vineri, un alt an de criza, felicitandu-se ca au fost capabili sa salveze Grecia si sa puna sub control bancile, revizuind, totodata, ambitiile lor pentru consolidarea uniunii economice si monetare.