Economistii anticipau scaderea numarului de someri cu 5.000, potrivit Bloomberg. Rata somajului, de 6,8%, este aproape de cel mai redus nivel de la reunificare.

Economia germana a crescut in trimestrul al doilea cu 0,7% fata de primele trei luni ale anului, contribuind semnificativ la iesirea zonei euro dintr-o recesiune prelungita, insa prognozele oficiale indica o incetinire a dinamicii in a doua parte a anului. Germania se pregateste pentru alegeri generale in luna septembrie, cancelarul Angela Merkel incercand sa obtina un al treilea mandat la sefia guvernului.

Zona euro a iesit din recesiune in trimestrul al doilea dupa un an si trei luni de declin, dar unele companii continua concedierile, iar tarile din sudul continentului sunt in continuare in recesiune, cu somaj record.

Analistii estimeaza ca somajul din zona euro a stagnat in iulie la 12,1%, rata record de la introducerea monedei unice.
ThyssenKrupp, cel mai mare producator de otel din Germania, intentioneaza sa elimine in urmatorii trei ani 3.000 de locuri de munca in zona administrativa si a anuntat ca va inchide doua fabrici.

Alt producator de otel important din Germania, Salzgitter, anticipeaza pierderi pentru acest an si scaderea cererii in Europa, pregatind 1.500 de concedieri.

Pe de alta parte, producatorul auto Opel, parte a grupului General Motors, vrea sa angajeze aproximativ 300 de ingineri la centrul international de dezvoltare din apropiere de Frankfurt.

Campania electorala a Angelei Merkel s-a concentrat pe economie in ultimele saptamani din perioada premergatoare alegerilor. Coalitia care o sustine pe Merkel, condusa de Uniunea Crestin Democrata, conduce cu 15 puncte in cel mai recent sondaj, in defavoarea principalilor rivali, Social Democratii reuniti in sprijinul lui Peer Steinbrueck. Merkel sustine ca social-democratii ar creste taxele si ar perturba piata fortei de munca.

Increderea oamenilor de afaceri germani in economie a urcat in august la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, iar industria prelucratoare a inregistrat cea mai solida crestere din ultimii doi ani.