Protestele de la Frankfurt au loc in fata sediul Bancii Centrale Europene, unde au avut loc manifestatii si vineri. La aceasta initiativa participa sindicate si organizatii de stanga - Verdi, IG Metall, partidul Die Linke, Attac.

"Vrem sa spunem foarte clar ca politica BCE si a Troicii nu reprezinta o solutie", a declarat Roland Süss, purtatorul de cuvant al miscarii Blockupy.

Peste o mie de persoane s-au adunat, si vineri dimineata, in fata sediului BCE, cu scopul de a protesta fata de politica de austeritate din zona euro

O purtatoare de cuvant a BCE a declarat pentru AFP ca institutia a luat masurile necesare pentru a asigura securitatea salariatilor, in coordonare cu fortele de politie. "BCE va ramane operationala pe parcursul manifestatiilor", a precizat banca intr-un comunicat.

Manifestantii, care protesteaza fata de austeritate si modul in care Uniunea Europeana (UE) gestioneaza criza, preconizeaza de asemenea sa blocheze marile banci, in special sediul Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, cu scopul de a perturba functionarea lor. Numeroase institutii bancare au solicitat angajatilor lor sa lucreze de la domiciliu.