In timp ce refuza categoria sa plateasca cele 24 miliarde de dolari catre investitorii care nu au acceptat in urma cu mai bine de 10 ani restructurarea datoriilor statului argentinian, guvernul de la Buenos Aires face eforturi petnru a-si respecta obligatiile fata de creditorii care au preschimbat creantele in obligatiuni cu o valoare nominala mai redusa, potrivit Buenos Aires Herald.

Argentina califica drept "vulturi" fondurile de hedging care nu au acceptat restructurarea, deoarece au cumparat obligatiunile la discounturi puternice fata de valoarea nominala insa cer plata integrala a datoriilor.

Obligatiunile au fost preschimbate in doua randuri, in 2005 si 2010, insa un grup de investitori in frunte cu NML Capital, companie afiliata Elliott Management si Aurelius Capital Management au refuzat sa stearga din datorii si sustin ca statul argentinian isi poate permite sa plateasca, deoarece a acumulat rezerve semnificative.

Cele doua parti sunt implicate intr-o batalie indelungata in justitie, urmarita atent de toti investitorii interesati de pietele emergente.

Grupul de fonduri de hedging a castigat mai multe decizii favorabile in justitie, insa nu a reusit pana acum sa obtina sume semnificative in contul datoriilor pe care le revendica.