Întâlnirea a "decurs foarte bine", a anunţat Casa Albă prin vocea consilierului economic Larry Kudlow, fără a furniza mai multe amănunte privind această reuniune, unul dintre evenimentele cu greutate ale summitului G20 din Argentina.

Dineul celor doi preşedinţi a durat peste două ore, mai mult decât fusese programat iniţial, potrivit dpa, care precizează că SUA ar urma să dea publicităţii în curând un comunicat pe tema discuţiilor.

Înainte de întrevederea de la un hotel din Buenos Aires, Donald Trump a spus că cele două părţi probabil "vor rămâne cu ceva care va fi bun atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite".

Detaliile acordului nu sunt pentru moment disponibile, au precizat agenţiile de ştiri.

În primul rând, nu se ştie cu certitudine dacă Washingtonul a renunţat să majoreze la 25% de la ianuarie, faţă de 10% în prezent, taxele vamale pe jumătate din produsele chineze importate în SUA, sau dacă Trump a renunţat doar la ameninţarea sa de a taxa după acea dată toate produsele importate din China.

Fondul Monetar Internaţional estimează că PIB-ul mondial ar putea fi redus cu 0,75% din cauza creşterii tensiunilor comerciale.

Duminică seară, preşedintele american, Donald Trump, a anunțat că Beijingul "va reduce şi va elimina" taxele vamale asupra automobilelor americane pe care le importă.

"China a acceptat să reducă şi să elimine taxele vamale asupra maşinilor ajunse în China din Statele Unite. În prezent, aceste taxe vamale sunt de 40%", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă care s-a întâlnit cu Xi Jinping la finalul summitului G20 desfăşurat la Buenos Aires.

Sâmbătă, cei doi preşedinţi "au ajuns la un acord pentru a pune capăt aplicării de noi taxe vamale", a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, în cadrul unei conferinţe de presă, după dineul de lucru de peste două ore al liderilor celor două state şi al consilierilor lor.