"Ne asteptam ca discutiile asupra programului de reforme sa continue pana in septembrie", a declarat David Hawley, purtaror de cuvant al FMI, in timp ce o misiune de inspectori ai FMI, Comisiei Europene si ai Bancii Centrale Europene (BCE) se afla la Atena pentru evaluarea finantelor publice.

Hawley a adaugat, intr-o conferinta de presa la Washington, ca rezultatul vizitei de evaluare este prematur de anticipat.

Sositi marti la Atena, expertii troicii trebuie sa evalueze stadiul masurilor drastice de austeritate cerute autoritatilor de la Atena in schimbul noului program de sustinere in valoare de 130 de milairde de euro, acordat in februarie pentru evitarea falimentului tarii.

De rezultatul evaluarii depinde furnizarea unei noi transe de ajutor, de circa 30 de miliarde de euro, necesara pentru refinantarea Greciei.

In urma cu doua saptamani, FMI a indicat ca exista intarzieri in aplicarea programului de reducere a deficitului bugetar.

Reprezentantii troicii si cei ai Ministerului elen al Finantelor au discutat miercuri seara un program de economii de 11,6 miliarde de euro, din bugetele pe 2013 si 2014, potrivit unei surse guvernamentale.

Jose Manuel Barroso: Grecia trebuie sa furnizeze rezultate, pentru a ramane in zona euro

Grecia va ramane in zona euro cu conditia de a furniza "rezultate" concrete, afirma presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Grecia apartine familiei europene si zonei euro si noi dorim ca acest lucru sa continue", a spus Barroso. "In acest sens, cuvantul-cheie este: rezultate, rezultate, rezultate", a insistat Barroso.

"Pentru mentinerea increderii partenerilor europeni si internationali, intarzierile trebuie sa ia sfarsit. Cuvintele nu sunt suficiente, faptele sunt mai importante", adauga Barroso.

Ministrul elen al Finantelor, Iannis Stournaras, a prezentat joi masurile pe care le-a propus creditorilor internationali in scopul economisirii a 11,5 miliarde de euro in perioada 2013 - 2014.