Forrest Mars Jr. are o avere de 13, 8 miliarde de dolari. O mare parte din bani va fi donata celor 8 copii, fundatiilor de caritate in care este implicat si investiti in productia a peste 400 de milioane de bomboane M&M pe zi.

Compania a fost fondata de tatal sau, care a lasat businessul pe mainile lui Forrest si a celor doi frati ai sai. Forrest Mars Jr. este un filantropist cunoscut, pana acum a donat 23 de milioane de dolari pentru sustinerea centrului educational Mars.

Omul de afaceri Warren Buffet are trei copii care i-ar putea mosteni averea de 39 de miliarde de dolari. El a starnit controverse in spatiul public dupa ce a sustinut impozitarea mai agresiva a bogatilor.

Cei doi copii au miliardarului de 81 de ani Albert Gubay nu vor mosteni averea de 1,1 miliarde de dolari. Si asta pentru ca acesta o va dona lui Dumnezeu, prin lacasele de cult, si fundatiilor de caritate. El isi motiveaza decizia prin faptul ca a incheiat un pact cu Dumnezeu - "Fa-ma milionar si eu iti voi dona jumatate din avere".

George Soros (81) are o avere de 22 de miliarde de dolari, iar mare parte din bani va fi donata. Si asta dupa cei doi fii ai sai au dovedit ca nu sunt interesati sa conduca imperiul pe care tatal lor l-a creat.

In schimb, Ingvar Kamprad (83), fondatorul Ikea, isi va lasa averea de 6 miliarde de dolari unuia dintre cei trei fii ai sai care vor dovedi ca administreaza cel mai bine franciza unei companii de mobila.

A fost numit Warren Buffet al Hong Kong-ului si are o avere de 19 miliarde de dolari, iar banii vor merge catre cei copii ai sai si catre fundatiile de caritate.

Omul de afaceri Li Ka-shing (83) este unul dintre primii investitori in proiecte precum Siri si Spotfy si conduce si un fond de investitii, in ciuda faptului ca a renuntat la colegiu. El isi va dona o treime din avere, iar restul va ajunge la cei trei copii ai sai.

Johanna Quandt (83) are 8,9 miliarde de dolari si isi va lasa, la fel ca multi alti miliardari, averea copiilor si fundatiilor de caritate. Ea este a treia sotie a lui Herbert Quandt, executivul BMW, care a salvat compania auto.

Averea lui Michele Ferrero (84) se ridica la 18 miliarde de dolari. Asa ca o mare parte din bani vor ajunge la cei doi fii ai sai care se ocupa si acum de afacerea care include branduri precum Ferrero Rocher, Nutella, Tic Tac, si oua Kinder.

La cei 85 de ani, Serge Dassault a adunat peste 9,3 miliarde de euro. El a mostenit la randul lui averea de la tatal sau, care detinea o companie aeronautica.

Robert Kuok (87) are 12,5 miliarde de dolari in conturi, bani pe care i-a strans din afaceri cu zahar, ulei si imobiliare. Banii vor ajunge la copii si la fundatii de caritate.

Birgit Rausing (87) a mostenit la randul ei averea, dar a si pus alte cateva miliarde deoparte, asa ca cele 14 miliarde de dolari vor ajunge la copii.

Averea L'Oreal a fost mostenita de actuala sefa a companiei Liliane Bettencourt care are in conturi 23,5 miliarde de dolari, iar fiica ei, cel mai probabil, va primi, la randul ei, o mare parte din avere, in ciuda neintelegerilor dintre cele doua care au culminat cu un proces in instanta.

Karl Albrecht, fondatorul retelei de retail Aldi si cel mai bogat om din Germania, este un om de temut in orasul sau natal, incat oamenii se tem sa ii pronunte numele. Averea sa a ajuns la 25,5 miliarde de dolari si banii vor ramane in familie, in ciuda donatiilor masive pe care le-a facut impreuna cu fratele sau in ultimii ani.

Democratii americani au cu siguranta de sarbatorit. Anne Cox (91), fiica unui ziarist si sustinator al Partidului Democrat, va dona organizatiei o parte dintre cele 12 miliarde de dolari.

Cei patru copii ai miliardarului Albert Ueltschi (92) vor mosteni1,7 miliarde de dolari. El a inceput modest vanzand hamburgeri pentru a-si indeplini visul de a lua cursuri de zbor. Mai tariu a fondat o companie care oferea cursuri de zbor, pe care a vandut-o ulterior fondului detinut de Warren Buffet - Berkshire Hathaway. El a donat sume importante unor ONG-uri care lupta pentru drepturile orbilor, el insusi fiind aproape orb.

Henry Hillman (92) a mostenit o mare parte din averea de 2,2 miliarde de dolari de la tatal sau, insa, a facut investitii majore in imobiliare si in fonduri de investitii in orasul Pittsburgh. Fiecare dintre cei patru copii va fi instruit si va primi o fundatiei de caritate pe care vor trebui sa o conduca. Averea va fi donata orasului.

Omul de afaceri Kirk Kerkorian (92) cu businessuri in Las Vegas are o avere de 3 miliarde de dolari si isi va lasa averea celor doua fiice.

David Rockefeller (96) are 2,5 miliarde de dolari si isi va dona averea Universitatii Harvard si familiei.

Walter Haefner (100), cu afaceri in sectorul IT, are 4 miliarde de dolari, iar cei doi copii vor primi intreaga avere.


Citeste si

Arrivederci, Italia? Cel mai mare producator auto autohton ar putea parasi tara