"Nu am mai vazut niciodata o astfel de crestere fenomenala a averilor precum cea a celor mai bogati 1.000 de britanici in ultimii 17 ani. Bogatilor nu le-a mers niciodata mai bine ca acum", a declarat Philip Beresford, responsabil de intocmirea listei inca din 1989. 

Averea celor prezenti in top contrasteaza puternic cu situatia fianciara a britanicilor obisnuiti, dintre care multi fac fata cu greu efectelor austeritatii din ultimii ani. 

Numarul miliardarilor care locuiesc in Marea Britanie a crescut la peste 100 pentru prima data, fratii de origine indiana Sri si Gopi Hinduja fiind cei mai bogati din tara, cu o avere insumata de 11,9 miliarde de lire. 

Cei doi l-au inlocuit pe magnatul rus Alisher Usmanov, actionar al clubului Arsenal, dupa ce averea acestuia a scazut la 10,65 miliarde de lire. 

Doar trei dintre primii 20 de miliardari sunt britanici, cel mai bogat dintre acestia, ducele de Westminster, ocupand locul 10, cu o avere de 8,5 miliarde de lire, constand in cea mai mare parte din proprietati. 

Regina Marii Britanii este de asemenea inclusa in top, pe locul 285, cu 330 de milioane de lire. Averea reginei a crescut cu 10 milioane de lire fata de anul anterior.