In intervalul analizat, pasivele populatiei au avut un avans mai redus, de la 1.534 miliarde de euro la 1.550 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al bancii centrale a Germaniei, citat de Mediafax.
                                        
Valoarea neta a activelor financiare ale populatiei a crescut astfel de la 3.124 miliarde de euro la 3.165 miliarde de euro.

"Scaderile de pe pietele de capital au limitat clar avansul activelor financiare, in timp ce majorarea datoriei a fost determinata de imprumuturi pentru achizitia de locuinte", conform comunicatului.

Un reprezentant al Bundesbank a minimalizat, insa, evolutia pozitiva, afirmand ca de la reunificare bogatia populatiei a crescut constant, cu unele scaderi temporare care nu s-au intins pe mai mult de cateva luni, potrivit AFP.

Activele financiare ale populatiei nu iau in calcul alte tipuri de avere, precum proprietatile imobiliare.

Cresterea economica din Germania a ajutat populatia sa-si reduca anul trecut ponderea datoriilor in PIB de la 61,9% la sfarsitul lui 2010 la 60,3%.

Companiile germane aveau a sfarsitul anului trecut pasive de 4.691,3 miliarde de euro, mai mari cu 1.389 miliarde de euro fata de activele financiare, de 3.302 miliarde de euro.

Situatia financiara a companiilor germane s-a imbunatatit, insa, la fel ca cea a populatiei. Activele au urcat comparativ cu 3.239 miliarde de euro in 2010, iar pasivele s-au redus de la 4.721 miliarde de euro.