Proiectul ar putea suferi modificari in timpul unei intalniri intre ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble si directorii companiilor financiare.

Bancile si asiguratorii germani detin obligatiuni garantate de statul elen cu maturitate in 2014, de doua miliarde de euro, si altele, in valoare de patru miliarde de euro, cu scadenta in 2020.

Proiectul lasa deschisa stabilirea marimii datoriilor care vor fi rostogolite si in ce conditii va avea loc procesul, au mai spus sursele.

Bancile franceze, cele mai expuse la criza din Grecia, au convenit deja asupra unei propuneri cu doua optiuni pentru detinatorii de obligatiuni, care pot fi folosite in perioada iulie 2011-iunie 2014.

Prima optiune este finantarea Greciei pe o perioada de 30 de ani, prin investirea de catre participanti a minim 70% din sumele primite pentru obligatiunile detinute in prezent in noi obligatiuni guvernamentale elene.

Aceste obligatiuni vor avea o maturitate de 30 de ani, iar principalul va fi garantat integral printr-un vehicul financiar special, "garantat la randul sau prin obligatiuni cu cupon zero emise de state cu ratinguri AAA, institutii internationale sau agentii europene".

A doua optiune prevede ca participantii sa investeasca minim 90%, preferabil 100% din sumele primite pentru obligatiunile elene detinute in prezent in noi obligatiuni guvernamentale ale Greciei cu o maturitate de cinci ani si o dobanda de 5,5%, potrivit documentului obtinut de Reuters.