Noul design al bancnotei de 100 de dolari include o banda albastra 3D pentru securitate, care contine imagini interschimbabile, in functie de felul in care hartia este tinuta in mana.

Fraze din Declaratia de Independenta si pana care a fost folosita de Parintii fondatori pentru semnarea documentului vor fi de asemenea prezente. La randul sau, portretul lui Benjamin Franklin a fost marit iar cerneala de pe semnul de 100 de dolari isi schimba culoarea, in functie de gradul de inclinare.

Forma actuala a luat nastere in urma unui deceniu de cercetari in cadrul Departamentului de Trezorerie, Biroul de Gravura si Printare si Serviciile Secrete ale Statelor Unite. Bancnota de 100 de dolari este cea mai raspandita din SUA, dar si cea mai falsificata in afara tarii, potrivit datelor furnizate de Trezorerie.

Bancnota va intra in circulatie din 8 octombrie, dupa ce initial lansarea fusese anuntata pentru anul 2011, dar termenul a fost amanat din cauza unor probleme aparute in procesul de productie. Ultima schimbare a sa a avut loc in 1996. Vechile bancnote vor fi in continuare considerate legale si vor fi scoase din circulatie treptat, pe masura ce se reintorc in sistem.