Bank of Cyprus va avea optiunea de a prelungi o singura data depozitele, pentru aceeasi perioada. Pentru aceste depozite vor fi acordate dobanzi mai ridicate decat cele oferite in mod obisnuit de Bank of Cyprus. 

Recapitalizarea este ultimul pas al unui proces de restructurare convenit cu statele zonei euro si FMI in schimbul unui pachet de ajutor financiar extern. De asemenea, asigura bancii o rata de adecvare a capitalului de circa 12%, potrivit ultimelor date disponibile, anunta banca centrala si Ministerul de Finante din Cipru. 

Transformarea fortata in actiuni a vizat doar depozitele de peste 100.000 de euro, nivel garantat. 

Potrivit acordului din martie, fonduri reprezentand 37,5% din depozitele de peste 100.000 de euro au fost alocate pentru recapitalizare prin transformare in actiuni, iar 22,5% au fost pastrate ca rezerva in acelasi scop, pana la finalizarea unui audit care sa stabileasca necesarul de capital. 

Banca centrala a Ciprului a inghetat inca 30% din depozitele de peste 100.000 euro, pe langa impunerea unor restrictii de capital, scrie publicatia Cyprus Mail.  Astfel, pana in prezent, deponentii au avut la dispozitie doar 10% din fondurile mai mari de 100.000 de euro din depozite. 

Autoritatile cipriote s-au grabit sa incheie procesul de restructurare al Bank of Cyprus pana la reuniunea de joi a Consiliului Guvernatorilor Bancii Centrale Europene, astfel incat institutia de credit sa obtina in aceasta saptamana avizul de a trece de la imprumuturile prin mecanismul de urgenta al BCE, mai costisitor, la imprumuturi directe, potrivit Cyprus Mail.