Obama, care si-a petrecut cea mai mare parte a zilei in Florida, a mers seara la domiciliul baschetbalistului Vince Carter, de la echipa Dallas Mavericks, la Orlando, in centrul acestui stat considerat crucial pentru alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie.

Fiecare dintre cei 70 de invitati a platit cate 30.000 de dolari pentru a participa la un dineu, intre care mai multe vedete din NBA, liga nationala de baschet americana, precum fostul jucator de la LA Lakers Earvin "Magic" Johnson si fostii jucatori de la Miami Heat Alonzo Mourning si Steve Smith.

Liderul NBA David Stern si proprietarul echipei Dallas Mavericks, Mark Cuban, erau de asemenea prezenti la acest dineu, care s-a desfasurat pe terenul privat de baschet al lui Carter.

Tabela de afisaj marca un scor de 44-44, aluzie la faptul ca Obama este cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite si candideaza pentru un al doilea mandat.

Subliniind ca o parte a terenului este goala, Obama a afirmat ca Vince Carter a prevazut sa ramana asa in cazul in care presedintele ar fi vrut sa se lanseze "intr-un concurs de aruncari cu el". "Dar i-am spus ca nu mi-am luat pantofii sport, deci, nu in seara asta", a adaugat Obama.

Presedintele american este mare amator de baschet, un sport pe care il practica la sfarsit de saptamana cu membri ai echipei sau ai administratiei sale.